top of page

Troepers

Wat is TROEP?

Al jaren maak ik poppen, kostuums en decorstukken van afvalmateriaal, troep dus. Mensen gooien gedachteloos dingen weg, zonder de schoonheid van de vorm te zien of de mogelijkheid om er iets anders van te maken. Dit is niet alleen verspilling van materialen, maar ook een enorme belasting van het milieu.

Om een ecologisch bewustzijn te stimuleren ben ik de met TROEPERS gestart. Van afval materiaal creëer ik nieuwe prachtige spullen.

Op school ga ik met de leerlingen theaterpoppen en kostuums maken, met door hun zelf verzamelde troep. Samen spelen we vervolgens een voorstelling opgebouwd uit korte scènes.

Scholen, bedrijven of instellingen kunnen mij een opdracht geven om iets van hun TROEP te maken. Dit kan een kunstwerk zijn voor in een bepaalde ruimte of een voorstelling voor een bijzondere gelegenheid.

Tenslotte ben ik ook begonnen om afgedankte meubels een nieuw en verbeterd tweede leven te geven. De spullen worden niet alleen opgeknapt, maar veranderd in een nieuw en bijzonder meubelstuk of kunstwerk.

De gecreëerde artikelen krijgen een officieel keurmerk van TROEPERS. Hiermee wordt aangegeven dat het een echte TROEPERS is en dat het product grotendeels uit afvalmateriaal bestaat.

bottom of page